2015-05-01 1486 瀏覽
已經在這裡食了幾次lunch, 因為覺得環境乾淨, 服務OK兼快手, 食物不錯, 而價錢仲好抵!這次兩個人星期六去食lunch~ 下午一點左右仲有位, 但好快已經坐滿人了!只要夠兩個人就可以開爐, 而我地也選擇自己燒!午餐選擇也很多, 而且價錢真的好平!午餐由HK$44-HK$54不等包餐前配茶, 胡椒豬肚湯和甜品!先送來每人三小碟配菜, 兩人共六小碟! 全部不同款, 味道不過不失!午餐我地揀了汁燒牛肉和鹽燒牛脷!估不到HK$44的份量是超多的! 而這個湯(我估是胡椒豬肚湯吧)! 少少辣, 好醒胃!不得不讚牛脷真的很好味! 每邊燒到轉色便可上碟, 口感juicy無渣, 感覺好新鮮! 每次黎食都必order!至於汁燒牛肉也是很不錯! 除左份量多之外, 仲要好腍好入味! 燒至9成食就最好味!這裡最掂是落單快, 上菜快, 連韓燒中途也會忽然送上花奶啫喱! 好搞笑! 唯一問題是侍應不會自動添茶, 而且要趁好幾次先會加茶...

只要夠兩個人就可以開爐, 而我地也選擇自己燒!
午餐選擇也很多, 而且價錢真的好平!
午餐我地揀了汁燒牛肉和鹽燒牛脷!

估不到HK$44的份量是超多的!
汁燒牛肉&盬燒牛脷
而這個湯(我估是胡椒豬肚湯吧)! 少少辣, 好醒胃!
唯一問題是侍應不會自動添茶, 而且要趁好幾次先會加茶...

2015-04-18
汁燒牛肉&盬燒牛脷