今日,我同bestie傾完偈之後,突然間心血來潮好想食返個茶記,但又唔想去d好普通既茶記,因此,我哋就上咗網搵吓邊間茶餐廳最受大家熱愛,同埋坐得舒舒服服,結果就喺网上發現咗呢間喺油塘嘅「茶記研究所」非常之受歡迎。所以,我哋就決定走過去試下啦!而佢地位於的地點好方便,喺地鐵站出口步行少於十分鐘就到喇,相當好搵。你知啦,夏天就唔想係戶外行超過10分鐘,身水身汗嫁,所以10分鐘內行到去餐廳係excellent既~~~一入到餐廳,點咗一個午餐套餐,個份量竟然夠兩份分,因為夏天個胃口唔係幾好,所以食量減少,但真心覺得以下介紹既呢個飯係好好食,就算冇胃口都係覺得好好食嫁:好想推薦大家黎試試呢份蔥油麒麟髀煎蛋飯。飯好香,雞蛋好滑,加埋蔥油麒麟髀配搭,每一口都充滿層次感,令人回味無窮!麒麟髀即刻炸雞脾,外脆入嫩呢個位係做到滿分既,同埋最重要係雞脾本身個quality都好高,所以炸黎係好juciy既,同埋係太陽蛋,將個半熟蛋黃撈埋落d豉油飯都係香到不得了嫁~~~!!!!飲品方面,我哋點咗個熱Latte。每一口都好滑,咖啡味同奶味恰到好處,真係好好飲!總括來講,呢間「茶記研究所」嘅質素真係非常之好,價錢又

總括來講,呢間「茶記研究所」嘅質素真係非常之好,價錢又非常合理,下次有時間我哋還會再黎!

(沒有用餐款待/試食優惠)