2024-09-24
原本諗住去 Bar Leone 食下 Olive, 點知未行到過去已經見到排曬出街 😅 即刻轉場去呢間Dilliwale 嘅新姊妹店 Chaska ~主打 Delhi styled 嘅 fusion 印度菜,你除咗可以係度揾到正宗印度風味之外仲有啲帶點 fusion 玩味融合,透過香料同烹飪創意滿足你嘅味蕾Dilliwale Gol Gappe ~呢款係好受歡迎嘅街頭風小食~鬆脆嘅外殼按口味加入五香馬鈴薯同埋薄荷羅望子水,一啖清爽入魂Tandoori Chicken (半份)大推薦好好食!用上秘製香料加 Yogurt 嚟醃製嘅雞肉嫩到不得了,喺Tandoori 泥爐高温加熱帶點點嘅炭火香氣,最正係個汁奶香十足Spiced Prawn Masala 店員好nice 咁問我哋要幾辣,我哋小試牛刀要咗中辣,唔錯無燒菊花~香辣嘅咖哩用咗正宗香料、香草混合蕃茄,味道好豐富,而且隻蝦又大又彈牙有驚喜~配埋 Cheese Chilli Naan,鬆軟煙靭有嚼勁仲有好濃芝士味,同咖哩好夾(不得不提呢度嘅度嘅自家draft beer 幾清新配濃味嘅咖哩相得益彰,個杯好重身有啲德國啤酒節嘅感覺)
主打 Delhi styled 嘅 fusion 印度菜,你除咗可以係度揾到正宗印度風味之外仲有啲帶點 fusion 玩味融合,透過香料同烹飪創意滿足你嘅味蕾 Dilliwale Gol Gappe ~ 呢款係好受歡迎嘅街頭風小食~鬆脆嘅外殼按口味加入五香馬鈴薯同埋薄荷羅望子水,一啖清爽入魂 Tandoori Chicken (半份)大推薦好好食!用上秘製香料加 Yogurt 嚟醃製嘅雞肉嫩到不得了,喺Tandoori 泥爐高温加熱帶點點嘅炭火香氣,最正係個汁奶香十足 Spiced Prawn Masala 店員好nice 咁問我哋要幾辣,我哋小試牛刀要咗中辣,唔錯無燒菊花~香辣嘅咖哩用咗正宗香料、香草混合蕃茄,味道好豐富,而且隻蝦又大又彈牙有驚喜~ 配埋 Cheese Chilli Naan,鬆軟煙靭有嚼勁仲有好濃芝士味,同咖哩好夾