2021-05-19
今日搵食黎到灣仔Misu Seafood,佢位於利東街旁邊,地鐵一出行兩步就到,都幾方便架👍🏻我同男朋友揀咗兩份精選套餐黎食,每位$288有齊沙律,前菜,面豉湯,主菜同甜品,夠哂豐富😋 佢地嘅餐具都好靚,對於我呢個餐具控真係心心眼😍 打卡都一流!🔹 刺身三款 擺盤好靚之餘,刺身都幾新鮮,而且有三文魚,吞拿魚,甜蝦,帶子同天使蝦,款式都幾多又新鮮,味道都唔錯架👍🏻 我最愛嘅拖羅好肥美😍 油脂味又唔會太重👍🏻🔸 大蝦鮑汁焗飯 值得一提嘅係佢大蝦鮑汁焗飯,不過係兩位起架,叫嘅時候要留意啦😆一黎到兩隻開邊大蝦嘅好吸引,見過大過隻手嘅大蝦未?😂 仲有陣陣鮑汁香味😍😍蝦嘅旁邊仲有好多蜆,真係幾足料又新鮮架,絕對值得一試👍🏻👍🏻🔹甜品 佢嘅是日甜品係烏龍茶果凍,我平時好鍾意飲茶,入口好濃嘅烏龍茶香,果凍質地岩岩好,唔會好實又唔會溶晒咁,食一細杯真係有少少唔夠喉😂精選套餐 (每位$288) 🔸時令野菜沙律🔹刺身三款🔸面豉湯🔹大蝦鮑汁焗飯🔸甜品❗️P.S: 餐廳氣氛一流,仲有唔少日本酒,都好推介大家慶祝生日/ 特別日子去食呀!
🔹 刺身三款 [7.5/10]
🔸 大蝦鮑汁焗飯 [7.8/10]