2024-12-11 90 瀏覽
臨近聖誕節滿街都係霓虹燈飾,今日決定出去尖沙咀食晚飯同埋睇吓燈飾。嚟咗呢間充滿日式風味嘅餐廳。好滿足仲食埋個甜品先走。豪華原條鰻魚茶漬飯超大條嘅蒲燒鰻魚,條魚仲長過碗飯。魚肉好肥厚,呢條係厚切鰻魚唔係薄切切嗰款。食落去啲魚汁爆曬出嚟,調味啱啱好,唔會過喊。值得一讚嘅係有少少Wasabi點綴,令到成個感覺唔會好油膩。最精華係配個魚湯,本身以為係簡單嘅日式茶,點知係一個鮮味嘅魚湯,配埋成個飯食非常夾。讚讚!牛肉壽喜燒定食壽喜燒非常精緻,用咗一個非常精美嘅日式小鍋嚟上菜。入邊材料好豐富,牛肉一啲都唔孤寒,油脂比例啱啱好。湯汁非常之濃郁。林埋喺個飯食一流。另外個飯配埋兩個非常用心嘅前菜,用嚟送飯好開胃。炸南瓜餅南瓜餅炸到外脆內軟,好惹味。甜度啱啱好真係想食多兩舊。冰忌廉抹茶拿鐵抹茶味非常之濃郁,啱晒抹茶控。忌廉應該經過啲特別調製,口感比較厚實豐富。飲品好出色值得一試。鐮倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇甜品個賣相好精緻用心,甜品師特別做咗一個紅葉擺喺Tiramisu上面,整得好靚。一啖食落去好軟綿綿,綠茶味好夠,成個感覺好夾,圓滿咗成餐飯。我哋坐咗喺窗口一路望到啲遊客巴士喺度玩,我哋就一路坐喺度食嘢都幾c
臨近聖誕節滿街都係霓虹燈飾,
好滿足仲食埋個甜品先走。

豪華原條鰻魚茶漬飯
超大條嘅蒲燒鰻魚,條魚仲長過碗飯。

牛肉壽喜燒定食

炸南瓜餅
南瓜餅炸到外脆內軟,好惹味。甜度啱啱好真係想食多兩舊。

冰忌廉抹茶拿鐵

鐮倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇

我哋坐咗喺窗口一路望到啲遊客巴士喺度玩,我哋就一路坐喺度食嘢都幾chill幾寫意。食到捧住個肚滿足咁走。