2020-12-08 490 瀏覽
第一次黎到戲曲中心,竟然唔係黎睇粵劇,係黎食飯!呢橦building外觀真係好靚!好簡潔好簡約!今次就黎呢度試一試中菜館!呢間叫遊園·茶記嘅餐廳,唔知點解好似感覺到少少嘅詩意。我地叫左個例牌嘅叉燒,呢碟野真係好好食!成條叉燒上又厚切!啖啖肉好好食!肥瘦又適中,唔會乾,正!仲叫左菠蘿咕嚕肉,份量好多!色澤又靚!唔錯!仲有啫啫芥蘭煲!呢個真係熱辣辣上碟!好正!食落都覺得暖笠笠!芥蘭爽甜好食!仲有啲肉碎可以拎黎撈飯呀!不得了好食!最後仲叫左原隻鮑魚雞粒鍋燒飯!超級大鍋!三人份量黎!粒粒分明又好食!唔錯呀!最緊要抵食!下次一定會再黎試埋其他野!仲有上埋我地仲咁岩見到Lisa姐黎食飯tim!呢間野名氣爆曬登!
仲叫左菠蘿咕嚕肉,份量好多!色澤又靚!唔錯!