2012-11-24 574 瀏覽
上一篇有bug,顯示唔到啲字,所以發多次。續.... (呢啲cake係分幾次買,而家先的起心肝post晒上黎)Mascarpone Cheese With MangoCheese滑,但質感略嫌實咗啲,幾有芒果味,加埋面層既cream&鮮甜既芒果粒已不錯,點知再食落去有驚喜,個消化餅底做得很出色,夠厚又無變腍/濕,好挺實,好味。Mini Millle Foglie本身唔太鍾意酥皮,但呢個又幾好喎。層層薄薄既酥皮間,藏著三種surprise!一層cream,一層草莓醬,一層custard,設計好有心思!酥皮因為加入cream & custard以及甜美的草莓醬而變得濕潤不會乾巴巴,很討喜!Coconut本身唔太喜歡椰絲,故不評。Blueberry Cheese Cake呢個Cheese Cake無乜芝士味,質感又係過實,好似魚膠狀,識彈吓彈吓,完全不像Sift同埋paul Lafayet 既Blueberry Cheese Cake個質感咁細膩,一叉落去係好順好滑溶溶地咁。加上唔鐘意佢個甜到掉牙既藍莓醬。得個消化餅底好食。cheese cake我都係偏好Sift的(暫時)。Mini Lem
上一篇有bug,顯示唔到啲字,所以發多次。

Mascarpone Cheese With Mango

Mini Millle Foglie
本身唔太鍾意酥皮,但呢個又幾好喎。
層層薄薄既酥皮間,藏著三種surprise!
Coconut
本身唔太喜歡椰絲,故不評。

Blueberry Cheese Cake
加上唔鐘意佢個甜到掉牙既藍莓醬。
得個消化餅底好食。
cheese cake我都係偏好Sift的(暫時)。

Mini Lemon Chiffon Tart
太甜了。