今晚自己一個人食飯,住港島嘅我想試下新餐廳,想搵D價格相宜但又有特色嘅料理,見到米芝蓮推薦呢間位於炮台山嘅小店,裝修係我鐘意嘅風格,加上我好鍾意食魚🐟,就選擇左呢度。平台夜晚七點半入座,人唔多,無需等位,可能係餐廳位於內街。order左好多人推薦嘅魚薯條🍟,配上黑松露醬香脆可口但完全唔油膩,份量好大,一個人食完有少少飽😅餐廳主打魚麵及魚湯,主食選擇番茄薯仔魚湯,配上漁腐、牛肉丸、魚皮餃,好香嘅魚味,唔係一般行貨,好爽口。湯底魚味唔算太出,但屬於原汁原味冇點加味精嘅味道。魚麵感覺一般,因為比較硬身,難咬,難消化,希望下次可以食到軟糯爽口嘅口感。其實呢間店仍有好多創意嘅料理,例如牛油果魚皮🥑,不過今次自己一個冇機會嘗試。下次會再來~