2024-11-07
呢間台式餐廳在舊舖時已經幫襯過一次,除咗打卡環境靚之外,食物水準都唔錯!知道搬咗新鋪喺利東街仲更加方便,昨日同朋友嚟食下午茶!餐廳有兩層,地下門口以綠色設計,都容易望到,裏面有售賣懷舊小食,又可以打卡影相,上樓梯後上面地方都好大,亦有唔少地方可以打卡!下午茶set都係大概$50左右,款式種類唔算太多,飯類一款,麫類兩款,都有其他小食!叫咗個香菇魯肉飯$48,下午茶份量都算大碗,香菇魯肉都好多,仲有雞蛋和鹹菜做配料,送飯一流!鹹菜有輕微少少辣,另外跟咗小食炸花枝丸!芝士培根手抓餅$48,呢個我食落去覺得麻麻哋,外面有蛋皮包住,呢個係幾香,但係手抓餅煎得唔夠脆,食落去唔係脆,唔係平時食開嘅手抓餅,而上面的汁都係有少少辣鹽酥雞香腸飯:呢個做得唔錯,鹽酥雞炸得好香脆,好有台灣味道風