2020-07-09 31 瀏覽
冇得去旅行,想念台灣風味,點算?去咗將軍澳中心嘅老媽拌麵,一嚐傳統台灣味道。🌈食物叫咗碗擔擔麵。麵嚟到嘅時候,香味撲鼻,好吸引。食落去,口味唔係好重,味道唔會太濃,以台灣食品來講,佢算口味清淡。 最值得讚嘅係佢嘅糖心蛋。唔知係唔係用咗酒調味呢,好甜喎!其他配菜例如紫菜,都好新鮮同埋慳香。🌈飲品因為擔擔麵冇湯,叫咗杯冬瓜檸檬。燦燦一向唔like 啲特飲得個甜字。好彩呢杯冬瓜檸檬,好味得來唔會太甜。啱晒!🌈服務 / 衛生 係呢啲非常日子,衛生當然非常重要。呢度嘅衛生可謂跨啦啦! 除咗入去基本要探熱之外,服務員不斷咁樣自我搵消毒藥水搓手,同埋不斷咁樣抹枱,都令我嘆為觀止。🤣🤣🤣 點解我會知?因為佢哋不斷喺我面前搵消毒藥水抹手,同埋喺我隔離枱搵消毒藥水抹枱,甚至乎將啲消毒藥水噴到我隻腳。但係為咗衛生設想,我都寧願佢哋咁做嘅!😂😂😂仲有一樣野要讚嘅就係,呢間餐廳超級老實!例如佢會話,因為細麵供應不足,其他麵改用刀削麵。換轉好多餐廳,佢哋可能會搵其他好好聽嘅藉口,或者純粹唔交代。但係呢度竟然好清楚直接咁同你講,唔俾細麵你嘅原因純粹因為供應不足,而唔係「刀削麵更加好食」一類市場推銷經常講嘅嘢。呢種老
冇得去旅行,想念台灣風味,點算?

去咗將軍澳中心嘅老媽拌麵,一嚐傳統台灣味道。

🌈食物

🌈飲品

🌈服務 / 衛生

係呢啲非常日子,衛生當然非常重要。

仲有一樣野要讚嘅就係,呢間餐廳超級老實!例如佢會話,因為細麵供應不足,其他麵改用刀削麵。換轉好多餐廳,佢哋可能會搵其他好好聽嘅藉口,或者純粹唔交代。但係呢度竟然好清楚直接咁同你講,唔俾細麵你嘅原因純粹因為供應不足,而唔係「刀削麵更加好食」一類市場推銷經常講嘅嘢。呢種老實真係好純樸,好可愛!!!😊👏🏻👏🏻👏🏻