2006-09-23 29 瀏覽
尋晚阿M同阿J黎幫襯潮州菜,店舖細細,要搭枱都唔緊要,d伙計態度極差,好巴閉咩?問個伙計:三鮮煨麵即係有邊三鮮?佢話:就係果d魷魚絲之類既野囉.我問:即係咩啊?再想問下其他野,佢都唔知行咗去邊喇!都唔知咩野咁趕時間,張椅俾佢撞到我隻腳.又唔係出邊幾百人等緊食飯,懶係忙.@^^@叫咗佢地既鎮店之寶-蠔仔粥:只係泡飯,講唔上係粥,d蠔幾新鮮大隻既...排骨煨麵:不過不失.最唔抵係個潮州三寶:花生,菜甫,咸酸菜,救命!!!平平地有一隻蛋,豆腐加生腸都話係三寶啊!我地有被騙既感覺,想問又無得問,唉......應該係叫做潮州小食,誤導食客.埋單既時候,個伙計話:三寶果個埋單啊!佢咁講即係咩意思呢?下次唔使指意我地會再去幫襯.