2024-08-08 102 瀏覽
嗰日老婆同舊同學聚會🎈 剩低我同我女二人世界👫 我就將晚餐嘅決定權交畀阿女。佢話佢想試吓同學介紹佢新開張嘅茶餐廳🤩,茶記研究所 🏠 喺油塘大本型。我就同我女一齊嚟到呢間餐廳🍴.一到嗰度見到好多客人喺度用餐🍴我哋仲要等多陣🕰️ 就喺嗰度睇吓餐單🗒️ 等陣就可以直接落單📩冇幾耐,服務員就好友善☺️咁招呼我哋去我哋嘅座位🪑我哋揀好想食嘅嘢就即刻落單啦😋冇幾耐,食物就上菜啦🥩.我食嘅係大滿足雜扒鐵板餐,配埋餐湯羅宋湯同餐包🔥足足有兩三塊大大嘅扒🥩,加埋煎蛋、薯條同蔬菜喺一個鐵板上🥘,真係好震撼🫨唔同嘅扒有唔同嘅口感同味道,仲有洋蔥汁🧅可以一齊攪拌,味道更上一層樓。⬆️⬆️⬆️.而我女就食雞扒鐵板餐,配埋羅宋湯同餐包😋雞扒鮮嫩多汁,亦都有煎蛋🍳同薯條,而我女係配咗黑椒汁,佢食得好滿足🩷。食完主食之後,我哋再慢慢享用濃郁嘅羅宋湯同餐包,真係好飽滿❤️‍🔥.我哋仲叫咗凍檸檬蜜糖咖啡同凍檸茶。兩杯飲品都令我哋好提神😎,味道香甜好飲☺️整體嚟講,呢度嘅食物質素都好高,環境又舒適,裝飾有住新型茶餐廳嘅感覺,係一間值得推薦畀大家嘅餐廳🍴

冇幾耐,食物就上菜啦🥩