餐廳: 集眾菜館
資訊:

2020-05-11 749 瀏覽
之前睇過報導介紹呢間食店嘅咕嚕肉非常出名, 碟碟都係老闆親自炒, 如果炒得唔好仲會掉咗再炒過。今晚訂咗枱同一個非常鍾意咕嚕肉嘅朋友嚟試吓。到達時老闆娘俾咗一張周圍都擺哂貨嘅枱我哋, 我哋寧願等下一張枱, 喺附近行吓, 老闆娘好好人, 差唔多時間打電話俾我哋! 鮮菠蘿拔絲咕嚕肉雖然有期望, 但咕嚕肉果然名不虛傳, 外脆內軟。豬肉全部係瘦肉, 但一啲都唔韌。不過菠蘿有啲酸。避風塘尿蝦肉賴尿蝦已經剝好肉, 方便易食。鐵板薑蔥桶蠔啲蠔都算肥美。

避風塘尿蝦肉
賴尿蝦已經剝好肉, 方便易食。

鐵板薑蔥桶蠔
啲蠔都算肥美。

2020-05-11
20 分鐘 (堂食)