2021-07-24
門口有好多名人、明星同老闆、主廚嘅合照,果然係名人飯堂呀!招牌有大大隻🦀,十足十日本間蟹道樂咁😍點菜前先送上一壺茶🫖(茶芥$10/位)同一碟花生🥜($18)餐廳內好多隻蟹嘅毛公仔,侍應亦推介我地試呢度嘅招牌炒蟹🦀同新推出嘅黃金蝦球🍤🦀黑白胡椒炒蟹 $688鎮店招牌蟹有6款煮法,上次去新加坡冇食到胡椒蟹,今次係呢度試下。胡椒蟹放於紅木架上菜,超有氣派!望落得一隻蟹,以為實唔夠食,點知原來份量好多,食完都飽左9成,我地揀左小辣味道岩岩好,黑白胡椒炒出嚟特別惹味,有成6舊大蟹腳,蟹肉鮮甜,蟹鉗超多肉(要用少少力去鉗碎個殼),食埋蟹蓋啲膏超滿足☺️🌟胡椒蟹送飯一流,我地每人清左碗白飯🍤黃金流沙蝦球 $38/隻(2隻起)蝦球炸得酥脆金黃,外面嘅鹹蛋黃真係流沙㗎,蝦肉爽口彈牙,超級大隻,如果唔係怕熱氣我哋應該會每人食三隻🥬豬油渣蕃薯苗 $117加左蒜蓉同豬油渣炒得好香,但略為鹹咗啲,一定要送飯食提提大家:餐廳🈺業到晚上11點,🉑6人一枱
🦀黑白胡椒炒蟹 $688
胡椒蟹放於紅木架上菜,超有氣派!
🌟胡椒蟹送飯一流,我地每人清左碗白飯
🍤黃金流沙蝦球 $38/隻(2隻起)
🥬豬油渣蕃薯苗 $117
加左蒜蓉同豬油渣炒得好香,但略為鹹咗啲,一定要送飯食
提提大家:
餐廳🈺業到晚上11點,🉑6人一枱