2024-10-23 103 瀏覽
今日星期五,就打算同朋友去位於尖沙咀嘅食午餐慶祝周末嘅到嚟。我哋最中意嘅就係lunch set,除咗燒肉,仲有海帶湯、沙律、漬物同咖啡/茶/雪糕,真係特別掂食!呢度嘅環境非常日式,用嘅都係木系嘅設計,非常簡單好睇!我點咗上牛扒嘅套餐,牛肉切得啱啱好,燒起嚟有住非常香嘅牛肉香氣,肉味濃郁,口感細膩,令人食到停唔落嚟!仲有海帶湯入面都係滿滿嘅海帶,非常新鮮爽脆,熱辣辣非常暖胃!朋友點咗雪花牛扒同醬汁和牛橫隔膜嘅定食。牛扒有住非常靚嘅雪花,燒後嘅油脂香氣撲鼻而嚟,鮮嫩多汁,非常好味!仲有和牛橫隔膜有住軟嫩嘅口感,脂肪分布均勻,入口即化,配上醬汁獨特嘅味道,味道更加濃郁!我同朋友都食到非常愉快,非常期待周末嘅到嚟!
今日星期五,就打算同朋友去位於尖沙咀嘅[和宴]食午餐慶祝周末嘅到嚟。我哋最中意嘅就係lunch set,除咗燒肉,仲有海帶湯、沙律、漬物同咖啡/茶/雪糕,真係特別掂食!

呢度嘅環境非常日式,用嘅都係木系嘅設計,非常簡單好睇!

我同朋友都食到非常愉快,非常期待周末嘅到嚟!