2023-07-31 50 瀏覽
🩷夏天到來,日日唔落雨就勁曬勁熱,不如食返餐好,一家大細六人一齊到喜記,呢度專食炒蟹同炒小菜,環境好有中國風情🩷🩵必食:招牌避風塘炒辣蟹2隻🩵🩵▶️▶️呢個招牌菜真係要必食,色香味俱全,辣味十足,蟹肉既肉質好鮮甜,再加上避風塘,味道又再上一層樓❤️椒鹽特大瀨尿蝦❤️❤️▶️▶️呢個蝦以特大既蝦為賣點,加上椒鹽味,勁好食,一人一隻剛剛好🧡椒鹽九肚魚🧡🧡▶️▶️九肚魚係主要食材,再加上煎炸過再有椒鹽,食到停唔到口💛白灼豬肚九菜花💛💛▶️▶️呢道菜主要較為清淡,豬肚食得來好爽口💚油鹽水浸蜆💚💚▶️▶️味道好新鮮,洗得好乾淨一粒沙都無,煮得好入味🩵沙薑鷄腳🩵🩵▶️▶️雞肉本身都好好食,肉質鮮美,再加上沙薑更加惹味,沙薑好襯雞腳 💙白灼花螺💙💙▶️▶️夏天特別岩食,清清淡淡既菜式,又能突顯到海鮮既鮮味💜避風塘蒸排骨💜💜▶️▶️排骨肉質鮮香,避風塘令到排骨更加好食,好適合我地既口味🖤潮州蠔仔肉碎粥🖤🖤▶️▶️蠔仔同肉碎係呢鍋粥既主要材料,每撈起一次,肉碎同蠔仔都裝得好滿,味道好好,係咁追住蠔仔同肉碎來食

🩵必食:招牌避風塘炒辣蟹2隻🩵🩵

❤️椒鹽特大瀨尿蝦❤️❤️

🧡椒鹽九肚魚🧡🧡

💛白灼豬肚九菜花💛💛
▶️▶️呢道菜主要較為清淡,豬肚食得來好爽口

💚油鹽水浸蜆💚💚
▶️▶️味道好新鮮,洗得好乾淨一粒沙都無,煮得好入味

🩵沙薑鷄腳🩵🩵

💙白灼花螺💙💙
▶️▶️夏天特別岩食,清清淡淡既菜式,又能突顯到海鮮既鮮味

💜避風塘蒸排骨💜💜

🖤潮州蠔仔肉碎粥🖤🖤