2023-09-24 377 瀏覽
今日試咗一間喺大角咀新開冇耐嘅韓式小店MW Korea House,我哋一嚟到就俾餐廳出面嘅裝飾擺設吸引到😍😍 門口擺咗兩張充滿露營feel嘅櫈同埋枱,想坐下室外又或者同寵物一齊嚟嘅朋友都幾適合喎😇😇 呢間餐廳其實係分店,佢元祖嗰間喺深水埗,開得分店,質素實有保證呀😎餐廳先上兩個前菜,分別係大豆芽同埋泡菜,大豆芽爽脆,泡菜就非常惹味😋😋 我都忍唔住問下職員有冇得外賣泡菜🤣 佢哋表示有,但係要預訂,因為全人手做,數量唔多,唔怪得咁好食啦😌😌🌟紅薯芝士條非常拉絲,紅薯🍠又甜😍 而且炸得唔錯,香口但唔油膩😌🌟炒小章魚蓋飯呢個蓋飯非常好食,如果鍾意食辣嘅朋友一定鍾意🤩 味道會帶少少甜,飯上面有少少紫菜,份量又多又好味,超正👍🌟海鮮部隊鍋主角嚟喇🤩 非常之大嘅部隊鍋,海鮮方面有鮑魚,沙白及鮮蝦,仲有魚卷,午餐肉,豆腐,泡菜同金菇等等,當然點少得有個麵可以臨尾吸曬D湯汁黎食啦😎 一滾起見到啲沙白逐隻打開,真係吸引😌 鮑魚大大隻之餘, 餐廳已經好細心幫你起咗肉👍 濃郁嘅湯汁配埋自家製嘅泡菜真係冇得頂,完全係大滿足之選🤩不得不提係餐廳職員服務非常好,就算午市好多人,服務質素都保持到🥰 我見其他食客都有

🌟紅薯芝士條
非常拉絲,紅薯🍠又甜😍 而且炸得唔錯,香口但唔油膩😌

🌟炒小章魚蓋飯

🌟海鮮部隊鍋

不得不提係餐廳職員服務非常好,就算午市好多人,服務質素都保持到🥰 我見其他食客都有點炸雞,八爪魚鍋或者五花腩鍋等等,相信都應該唔錯😋 真心推介呀🥰

2023-09-22