2020-12-06
作為雞翼控,中環呢間wingman 已經係第二次去食,我好想所有味都試晒!(暫時仲爭3 款未試!)今次我地晏晝黎,人比夜晚少啲~我地發現weekend佢地仲有brunch set, 唔好雞翼既朋友都可以試試~咁多款我就睇中左炸雞waffle hahah! 咁我黎既目標其實好明確,就係要喪!食!雞!翼! 所以所有小食主食我都無叫😂😂 我地叫左 4 款味,每樣 6 隻 好依家就黎為大家介紹一下~📍巴馬臣芝士蒜蓉味(有啲芝士同生蒜呢款)雞翼表面曬上超多既巴馬臣芝士同埋有生蒜茸,蒜香味再加上巴馬臣芝士嘅奶香味,令雞翼超惹味!📍日式吉列咖喱味(仲包埋一兜咖哩醬)呢種雞翼同其他唔同,佢哋喺用上日式吉列嘅製法,所以外皮更為香脆,入面仍能保持鮮嫩多汁,再加埋香味滿滿嘅日式甜咖喱,唔食得辣嘅都可以一試。📍新加坡辣蟹味(上面有辣椒粒同炸蒜粒粒)喺雞翼上面曬上炸蒜同埋小小嘅香蔥辣椒碎,再加埋酸酸甜甜嘅獨特醬汁,令到其惹味嘅程度得以提升。📍蒙古燒烤味呢款雞翼有著滿滿嘅孜然味,惹味非常,亦帶有點熟悉嘅感覺,就係平時食勿演食到既土匪雞翼,但佢個味係再濃啲既!
📍巴馬臣芝士蒜蓉味(有啲芝士同生蒜呢款)
📍日式吉列咖喱味(仲包埋一兜咖哩醬)
📍新加坡辣蟹味(上面有辣椒粒同炸蒜粒粒)
📍蒙古燒烤味