2024-11-11
冠軍和牛拼盤👑一次過品嚐到冠軍和牛—宮崎和牛嘅各個部位🌟西冷🌟特上雪花牛排肉🌟牛板腱🌟原味上牛排肉🌟醬汁上牛排肉宮崎牛肉本身口感就已經好緊緻順滑,脂肪分佈得好均勻,雖然油脂豐富但係卻清爽唔油膩🤩 最鍾意就係西冷部位,好有咬口而且牛肉味超級濃郁!輕輕燒一燒就可以入口,油花溶化後帶住濃濃嘅奶香味,鮮嫩嘅口感簡直令人欲罷不能!😭.韓式煎餅我哋叫嘅係泡菜味嘅,所以味道會有一啲泡菜嘅酸味~外皮煎得金黃酥脆睇住就好吸引,外脆內嫩超好食~ 分量啱啱好,而且食住唔會油,所以唔會滯👍🏼.清酒燒日本真蠔第一次試呢種食法,配埋清酒嘅生蠔好好咁帶出咗蠔肉本身嘅鮮味,生蠔本身亦都好鮮甜肥美😍 食落去淡淡嘅酒味同生蠔嘅鹹味配搭得好夾,正!.和牛溫泉蛋丼試問邊個可以拒絕呢一份丼?睇住啲肉肉嫩粉紅色嘅外表我已經流晒口水🤤 吉穿溫泉蛋後攪拌均勻,食一啖簡直係人間天堂!三文魚籽同海膽嘅加入令呢份丼更添風味,鮮味、鹹味、牛肉味全部一齊入口真係太爽了~.生菜拼盤新鮮嘅蔬菜都可以拎嚟燒一燒,點埋醬料仲有風味~爽脆之中帶住一絲絲嘅甘甜,清爽又解膩~ 完美咁平衡咗燒肉嘅油膩感!😇
🌟西冷
🌟特上雪花牛排肉