2024-11-18 0 瀏覽
之前有鄰居介紹過試呢一間咖喱店,話啲咖喱好粉咁咁另一個鄰居就話不如出去試。店舖唔算大,門外排排坐等位。入去之前見到佢有職員喺度𢳂緊飯,見佢壓扁啲飯壓到實一實,感覺唔係咁好,好似啲飯實的的咁。叫咗個煎肉餅,外脆裏面有夠多肉汁係幾好食,不過個咖喱就同我想像中有少少分別,偏重果味唔辣帶甜。個多士就燶咗少少可以多番少少蒜蓉味會更加開心。個炸雞好出色個漿粉做得好薄。裏便啲肉汁都鎖得住。鄰居話俾我試吓啲牛肋條,但係啱啱自己煮完牛肋條,就唔係好想食住,留返下次先再叫。不過就試咗嗰個牛肋條嘅湯咖喱汁,我就應該用咗炆完牛肋條啲汁去煮,後尾濃郁但係啲咖喱都係唔辣嘅。有舊同學勁推介個茄子,有機會要試埋佢。