2024-07-09
今晚約咗朋友去試…. 枱面好窄,諗住香港係咁啦,算!落order至話俾我地知,有minimum charge 係每位200.00。我話:今日weekday 都有minimum charge? 嗰waiter話差唔多400.00都ok…. 間咗腐皮卷同粉絲煲,而waiter介紹咗炒蛋白。腐皮卷ok,粉絲煲一般,重頭戲👉🏻炒蛋白入面有大量碎芫茜,我係純齋人,朋友亦唔食,唯有默默一啲一啲全部夾返出嚟🤮😡之後嗰waiter仲走嚟贈興,問好冇食!我話點解齋有芫茜,佢根本唔知咩係五辛!仲話:你下次再落order話我知有咩唔食!sorry, 今次係第一次亦係最後一次!我好明白呢間野又係sell fusion 菜,但係既然主打係齋,係咪可以做好啲,主動係落order時問返啲客食唔食乜乜物物?其實好多齋舖都會主動問客食唔食蛋,証明呢度啲waiter完全唔上心!真心覺得呢度偏貴但食物一般…之前食一間私房齋,400.00 per head 但係真係好食。最後,第一次食齋有minimum charge 🙄真係無知的我,食齋食咗大半世第一次撞到。
嗰waiter話差唔多400.00都ok….
間咗腐皮卷同粉絲煲,而waiter介紹咗炒蛋白。
之後嗰waiter仲走嚟贈興,問好冇食!
真心覺得呢度偏貴但食物一般…