前排喺網上睇到介紹,於是放假就去試下。當日我11點半去到,見到剛剛開門,就入去想叫嘢食。一入到去,就見到老闆同另外一個客人講而家冇嘢食,你一個鐘頭後再黎過啦。咁個客當然問唔係開11點半咩?老闆娘即刻回應我係開11點半呀不過冇話11點半有嘢食。你一個鐘後黎過啦!我聽到都好愕然,不過見放假就無所謂,喺隔離行下再黎過啦~好啦!咁12點半再過去,最後係要1點鐘先開始有野食。當時老闆話得腸粉,咁我去排隊諗着食住腸粉先,點知個老闆完全冇理嗰條隊,邊個搶先左比邊個。最後當然我又要再等過啦。我就好客氣咁同老闆講,我地排緊隊,同埋我11點半已經黎左等到而家。點知個老闆娘好大聲咁反問我「咁點呀?咁你想點呀?咁對唔住囉! 」當時真係嬲到一個點,你自己寫開11:30結果成1點先開都算,開門得一樣野食都算,俾人插隊都算,最大問題係態度點可以咁差。唔睇啲雜誌介紹都唔會相信你係個老闆。嬲到諗住唔食啦,不過見朋友想等,我唯有再等。佢一邊煮一邊就鬧人,啲客問佢有無燒賣,佢就大聲話:「唔好再問有無其他野,我唔得閒!」連基本禮貌都無,仲話保育!呢位唔識尊重人唔識尊重自己既老闆,不得了!唔會再黎!
前排喺網上睇到介紹,於是放假就去試下。