茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
2007-05-30 41 瀏覽
之前男朋友生日, 一早打咗去book位, 聽電話嘅人都好有禮貌, 問定你係咪有人生日, 廚房可以寫定名同"Happy Birthday"。去到人唔係太多人, 啱晒我, 最怕多人。環境,服務態度都好好。男友叫咗個iced tea, 會不停refill。我就叫english breakfast, 只係一般, 飲得第二杯都凍晒lu。麵包: 好夠熱同新鮮, 食完問我地仲要唔要, 想就係想, 但怕之後D嘢食唔晒, 所以唔要喇。lyonnaise potato: 唔錯, 燶燶地, 但係有少少苦, 不過我係第二度食過更好味的,下次要試吓mashed potato先....french fried onion rings: 我一向都唔喜歡食onion rings, 但呢度嘅onion rings就出奇地好好食, 好crispy, 又唔會成口油, 味道都好好, 正!cowboy ribeye: 有成22ounces, 淨肉就大約20ounces啦,因為size越大牛扒就越juicy, 所以叫咗呢個我地兩個人share。佢地仲主動幫你切一半, 上嗰時仲熱到"gee gee"聲架^_^, 肉質都ok, me

因為size越大牛扒就越juicy, 所以叫咗呢個我地兩個人share。佢地仲主動幫你切一半, 上嗰時仲熱到"gee gee"聲架^_^, 肉質都ok, medium rare, 男朋友覺得好好, 不過我都係覺得可以再好D, 因為唔夠"牛味", 可能係我嘅expectation太高。

creme brul嶪: dessert係complementary的, 當然加咗名,happy birthday同蠟燭啦, 全男班唱生日歌...kekekeee....我一見到個creme brul嶪就開心到死, 長圓形淺碟, 面頭金黃crispy一層的面積很大, 上面鋪了strawberries同blueberries, 每口都食到面層crispy, 內層香滑, 一流!!!!!!! 下次一定會再
叫。

埋單唔記得exactly幾多, 大約800左右, 好滿意。