2011-08-24 71 瀏覽
行完街同angelmami行過越棧, 講起好似好耐都無去食過, 見又唔駛等位咪幫襯下香橙梳打, 橙汁加梳打, 無咩驚喜咸檸薑啤, 咸檸味道唔錯, 溝薑啤感覺都幾新鮮, 可以一試卓越河(轉金邊粉), 即係雜錦河, 有生牛肉, 牛腩片, 牛展, 牛脷, 雞絲同扎肉, 二人份量, 生牛肉放底浸到熟哂, 牛腩片有肉味但切得太碎, 牛展幾塊, 雞絲幾條, 同其他份量唔成正比, 牛脷同金邊粉一般, 搵黎搵去無扎肉!!!!!! 同經理講完, 後補番四塊半片扎肉薄切, 有D小家囉, 湯底最好, 整體黎講都俾個good雜錦拼盤, 有豬扒, 春卷, 蝦餅同扎肉蝦片, 豬扒用香茅醃過幾惹味, 春卷炸得夠脆, 生菜新鮮, 用黎包住春卷食減少油膩感, 蝦餅都算夠彈牙, 美中不足就係扎肉蝦片, 蝦片上放左一撮檬粉加一塊手指甲大細既扎肉(扎肉係咪真係咁貴...), 記得加少少酸甜汁, 味道口感都一流, 不過因為檬粉本身有水份, 如果蝦片唔即刻食, 食完其他先食就會淋哂我自己大食者, 如果唔係呢餐都夠四個女仔食架, 以份量同味道, 186蚊都算物有所值
香橙梳打, 橙汁加梳打, 無咩驚喜
咸檸薑啤, 咸檸味道唔錯, 溝薑啤感覺都幾新鮮, 可以一試
香橙梳打, 咸檸薑啤
卓越河(改金邊粉)
雜錦拼盤
盛惠186蚊
2011-08-19
香橙梳打, 咸檸薑啤
卓越河(改金邊粉)
雜錦拼盤