自從第五波疫情以來,一直心心念念好想去食餐勁嘅日式放題,彌補一下冇得去日本嘅空虛感!是日咁啱放假,就一個人嚟到位於鱷魚恤中心嘅著名連鎖日式放題餐廳「極尚大喜屋」食午市放題(平日$218+10%)。先講吓餐廳嘅環境:餐廳地方好大,裝修企理舒服,一入到去就一個好大嘅自助熟食同飲品區。自助熟食區都有幾多選擇:當中嘅章魚小丸子、凍蝦同埋蜆都好受食客歡迎。至於飲品嘅選擇,可謂包羅萬有!有汽水、涼茶、即沖自助熱咖啡、茶包等之外,更加有好多唔同嘅啤酒、果酒,連近期好受歡迎嘅無酒精啤酒都有得飲!如果你同我一樣都唔係好鍾意食生冷刺身,咁嚟到呢度食日式放題都一定好開心,因為佢嘅熟食非常多元化,而且味道非常好!我喺呢度推介幾款俾大家,包保你唔食刺身都可以回本同盡興!火炙壽司:配料選擇好多沙律醬焗大蝦:蝦好新鮮爽脆,配合好好味嘅沙律醬,我encore左三次原隻醉鮑魚:鮑魚肉厚,口感一流!烤羊架:非常juicy,而去唔會燒得太老卷物:餡料好足燒牛舌:好香口雪糕雪條:回本貴價雪條任食

自助凍海鮮

無酒精啤酒

火炙壽司:配料選擇好多

火炙壽司

開邊沙律焗大蝦

原隻醉鮑魚:鮑魚肉厚,口感一流!
原隻醉鮑魚

烤羊架:非常juicy,而去唔會燒得太老
烤羊架

卷物:餡料好足