2021-06-13
今日係新都城附近食新野,其實都開業左一段時間,只係一直都搵唔到時間黎試下,今日終於的起心肝去試下呢間麻辣野。其實係比酸菜魚吸引到入去,餐廳係用QR code自助落單,其實都好多details可以揀,例如辣度同埋走青果D。娘子最愛酸菜魚(小份) $238我地兩個人就叫左個細份嘅酸菜魚,小辣走芫荽,唔洗等好耐就有得食,魚肉都幾新鮮,同埋份量都好足,好多魚同埋兩個人食勁飽。不過整體酸度同辣度都唔夠,辣度可以揀辣D,不過酸度就冇得加酸。而且好多花椒八角,基本上每食一啖都有好多花椒八角,口感唔係幾好。整體一個字講晒,唔好食!清炒萵筍絲 $58清炒比較清淡少少,不過食到尾先知原來好多油,不過整體感覺份量都幾多,CP值一般。黑金流沙包 $28流沙包就係岩岩上枱就食左,好正,黑色嘅外表,其實幾型(但表皮爛嘅?),食落流沙奶黃唔會好甜,味道岩岩好。餐廳同隔離有間飲品鋪有合作,店員會suggest你去買果間嘅野飲,第二杯有半價,不過就需要行過去落order同埋另外再比錢,有啲唔係好user friendly。芝士奶蓋黑糖珍珠炭燒烏龍茶 $32花花世畀 $28Overall黎講,cp值唔算高,雖然係大份野食
娘子最愛酸菜魚(小份) $238
清炒萵筍絲 $58
黑金流沙包 $28
芝士奶蓋黑糖珍珠炭燒烏龍茶 $32
花花世畀 $28
Overall黎講,cp值唔算高,雖然係大份野食,不過招牌菜酸菜魚冇咩特別,比較淡味啲,如果可以揀埋酸度,整體感覺會好啲。