5天前
第一次去體育園睇show,當然早啲出發,所以一早過左去先,順便去零售館果頭搵野食。零售館都分左3個,地方好大選擇都算多,呢度食野一定比亞博好。最後揀左間有啲少女味-茶東西,台日文青風餐廳。壽喜燒牛板腱鍋 加配烏冬 & 蘭王蛋,因為我哋兩個人share食,所以再追加多一個肥牛同蔬菜拼盤。兩個女仔加埋小食啱。明顯分到壽喜燒的牛板腱和肥牛,前者的牛咪更濃、後者油脂更香,各有各好。橙黃色的蘭王蛋令我更安心沾蛋汁。而蔬菜拼盤其實就係壽喜燒的蔬菜Double一份,都係金菇、娃娃菜、皇帝菜、粟米芯等等,新鮮~鹿兒島豚肉餃子,配有沙律菜,典型的日式餃子,有一邊會煎到脆面,內餡足料。七味椒鹽雞中翼,有啲似生炸雞翼,加咗惹味的七味粉,肉嫩香口。百香果鳳梨冰紅茶-鳳梨味比重,而且都比較甜,order時可以不用小冰。水果茶-水果足料,茶底較清淡。
水果茶-水果足料,茶底較清淡。