2023-06-04 117 瀏覽
🌴瀑布園林玻璃小屋🌴呢一間位於香港公園裏面嘅🌼Pondside🌼,可能唔洗我介紹淨係望個景就已經知係邊😂,呢度絕對係打卡勝地,事關後面係湖泊之餘重要,有個瀑布仔,呢幅山明水秀嘅景真係唔係度度有,聽聞如果要book窗邊位就要預早差唔多半個月,真係一位難求,今日終於比我約到就嚟感受下呢一間湖畔餐廳😆😆佢哋呢度以西餐為主,有分午餐,下午茶同晚餐,而下午茶方面係傳統嘅英式三層下午茶,有機會都想再嚟試,今日就試咗佢個Set Lunch,不過比我預期中差😩,有啲失望😔🌼 $198/person set,我哋叫咗兩個set,首先強包頭本人餐包,之後沙律,再加每人一個主菜,同埋兩杯嘢飲🥗雞肉沙律配蜜糖芥末汁 :我哋兩個都嗌咗雞肉沙律,另外嗰款蘆筍沙律溫泉蛋,慢煮雞肉嘅關係,食落好軟熟,一啲都唔老,仲要有肉汁,另外再配上芥末醬,連埋沙律菜食好開胃😋🐟西京燒銀鱈魚 :主菜方面,加$60食呢一款銀鱈魚,另外配咗薯蓉,賣相睇落唔錯,食落先知原來仲係生嘅🤢,好似啫喱咁,睇落去仲有少少透明,價錢都算,仲要整成咁,真係失望🤮🐑紅酒燴羊肉 :另外呢一款羊肉炆得唔錯,肉質有口感,唔會好蘇,再配埋特製醬料同薯蓉,味道一流
🌴瀑布園林玻璃小屋🌴

呢一間位於香港公園裏面嘅

🐑紅酒燴羊肉 :另外呢一款羊肉炆得唔錯,肉質有口感,唔會好蘇,再配埋特製醬料同薯蓉,味道一流👍🏻

⚠️呢度嘅服務態度真係有待改善,始終呢度遊客比較多,咁樣太影響市容,有個女侍應(疑似染髮),啲態度認真跩問一句答一句,又冇尾音,唔知係唔夠人手定點,但都唔應該係咁,男士應較為好少少,但另外一位女侍應,後生啲,企接待位,黑頭髮,值得一讚,叫佢幫手照相非常樂意,影多幾張都冇問題👍🏻👍🏻