2018-09-13 1242 瀏覽
舊同事生日選擇左呢間餐廳,用餐時間6至830,或者830至11。平日食飯當然要 早啲嗰時間啦 打工仔聽日又要返工 未order嘅時候佢哋已經放低咗一碟蟹同埋一碟硯, 跟住之後就可以揀五款海鮮 同埋八款其他材料 海鮮方面我哋揀咗蝦魚花甲 天鵝杯同埋鮑魚 再嚟響鈴牛肉豬肉雞肉 金菇 魚皮墨魚丸 魚皮, 每位200大元免收加一 本小姐初初以為會畀啲普通嘢 完全諗唔到 所有海鮮 係超新鮮 首先講下隻大肉蟹 多肉隻蟹鉗勁大隻 話說 本小姐徒手將啲大肉蟹放落鍋粥裏面 跟住個其中一個姐姐 好緊張 行埋嚟叫我唔好用手呀 啱啱先斬開咗仲識旭 小姐0.01秒 即刻放手 真係好危險其他海鮮相繼上台 啲蝦超生猛佢哋要用另外一隻碟 冚住以防佢哋跳出嚟 點知佢哋應該真係得冚唔好 有兩隻跳咗出嚟 同行嘅女士們都 大叫 跟住再嚟碟魚 真係估佢唔到竟然俾條超新鮮嘅多寶魚我哋本小姐咁大個女 都係第一次打邊爐食呢隻魚 食落滑捋捋 我估應該有好多omega-3跟住其他 配料都上啦。雞肉牛肉豬肉都係好新鮮, 墨魚丸都好彈牙, 魚皮夠薄身 跟住差唔多八點鐘嘅時候其實我哋 仲有好多嘢未食曬 佢已經叫我哋快啲食然後要 加啲粥落去 時

跟住其他 配料都上啦。雞肉牛肉豬肉都係好新鮮, 墨魚丸都好彈牙, 魚皮夠薄身 跟住差唔多八點鐘嘅時候其實我哋 仲有好多嘢未食曬 佢已經叫我哋快啲食然後要 加啲粥落去 時間超緊迫 點解?? 因為 餐廳已經講明要我哋最遲六點半 要到 本小姐嘅舊同事都係遲到大王 佢哋 成七點幾先到 人哋下一輪真係準時八點半開始的 所以食到超趕 我都淺嚐咗半碗粥 真係超好味 所有海鮮嘅精華都落曬裏面 好啦臨急臨忙喺身諗住走人啦 竟然唔記得食喺我隔離嗰啲響玲 唯有叫其中一位打包回家啦

整體嚟講 呢度啲嘢食真係超新鮮,尤其是係啲海鮮 ,座位真係有少少逼迫的 不過佢嘅性價比真係超高 真係值得推介 一定會再嚟
2018-09-12
  • 多寶魚