2023-05-16 64 瀏覽
同朋友嚟食飯,我哋都係衝着佢嘅招牌避風塘炒辣蟹嚟嘅,呢隻炒辣蟹真係正到冇得頂。蟹夠大隻,蟹鉗夠晒肉,避風塘夠晒香又夠辣,真係夠晒好味!椒鹽類美食都唔少得,⚓️椒鹽大瀨尿蝦🖤,第一次見咁大隻嘅賴尿蝦,比隻蟹鉗更加大,賴尿蝦係要椒鹽鮮最好食㗎!⚓️椒鹽九肚魚🧡,啖啖肉嘅椒鹽炸九肚魚,外皮趣卜卜,入邊嘅魚肉,又滑又夠軟!酒味十足嘅⚓️辣酒煮花螺🩵,花螺肉又夠大隻。刁隻螺肉出嚟食,仲可以飲埋螺肉殼入邊嘅汁,真係食得好滋味。⚓️蒜蓉炒通心菜🤎,通心菜喺餐廳煮嘅先煮得好食,煮得啱啱好,翠綠又夠新鮮,食咁多肉,當然要補番啲纖維啦!甘味十足,蛋味十足,⚓️涼瓜煎蛋🩷。而且煎蛋煎得非常靚,金黃色非常吸引!味道又濃郁嘅⚓️涼拌皮蛋💜,撈埋啲蔥芫荽蒜頭和辣椒一齊食,好適合配飯