今日經開太子見到橫行入面有好多燈籠🤔好奇心驅使我去呢間地道居酒屋小店食串燒🍢餐點主角系串燒☺️嘜都想食下就直接來個廚師發辦😎由師傅將佢自家特色串燒比我地食😍小食:自家醃制柚子蘿蔔,食落爽脆清甜☺️前菜:胡麻菠菜🥗感覺就好似食緊沙律酸甜開胃還有一份,自家制煎餃子🥟香脆皮薄多汁😋開始食串燒喇🍢最先出場嘅系:煙薰芝士🧀鹽燒五花腩😊兩串都燒度啱啱好唔會太乾☺️再黎4串系:🐥雞胸脆骨、明太子雞肉串&雞頸肉。真系燒得好好👍 🐥免治雞肉棒配日本蛋漿🥰雞肉咬落多汁☺️師傅見我食咗咁多雞肉又慢慢帶返我去濃味世界☺️先燒返串鹽燒豬肋條🤗食起來脆脆感帶點咸味有點嚼勁剛剛好😋牛舌芯好厚身帶濃郁牛肉味😍海鮮燒扇貝加左海膽及魚子🫢扇貝肉燒至半生熟🥰加埋魚子令口感層次豐富不少🥰腦天咬一啖魚油爆發非常香口😋最後既伊比利亞豬鞍就好perfect🥳超級淋不難咬而且調味剛剛好還有肉汁帶橡果香氣🤩菠蘿🍍燒一燒甜度更突出😍

小食:自家醃制柚子蘿蔔,食落爽脆清甜☺️
前菜:胡麻菠菜🥗感覺就好似食緊沙律酸甜開胃

還有一份,自家制煎餃子🥟香脆皮薄多汁😋

開始食串燒喇🍢

腦天咬一啖魚油爆發非常香口😋