2024-09-15 161 瀏覽
放假同男朋友拍拖,諗起好耐都冇食過泰國嘅fusion嘢,上網搵咗呢間餐廳,感覺都好多好特色嘅食物,一於就嚟試吓!食得泰國嘢,一定就嚟唔開串燒,叫咗一個串燒拼盤,豬肉配雞肉串,豬肉同雞肉都好大串,豬肉食落去嘅感覺醃製得勁似豬頸肉咁嘅味道,食落非常Juicy,而雞肉呢都非常大串,平時食嘅雞肉都會好乾身,而呢間係完全唔會,串燒配上沙嗲汁,簡直係絕配!酸辣椰汁雞湯每次食泰國嘢,我最鍾意叫呢個湯呢度 嘅味道都唔錯,上枱非常熱個湯夠酸, 加咗好多香茅,正雞肉份量好多, 同埋比起係泰國飲嘅更加奶味濃郁!泰國嘢一定要食炒通菜,呢度嘅炒通菜味道好濃郁,唯獨係菜葉就比較少,纖維好夠🤭另外叫咗個蟹肉黃咖喱再配個印度薄餅,蟹肉和咖喱真係好多蟹肉粒!非常足料!基本每啖汁都會有蟹肉粒!非常值得推介!

酸辣椰汁雞湯