2023-01-18 936 瀏覽
今晚為慶祝老豆👨🏼‍🦳生日,特意由上水到訪遠近馳名的喜記避風塘炒辣蟹食經典辣蟹,出得黎食飯係叫個4人套餐👥👥 同食得辣的朋友介紹下🫵🏼一定要簡招牌避風塘炒辣蟹,炒蟹呈金黃色💛炸蒜配鮮嫩香甜蟹肉,蒜香中帶點辣,非常惹味!😍😍其他海鮮🦞好似豉椒炒蜆係今晚啊媽最中意既菜式,首先呢個價錢食到豉椒炒蜆真心抵食,好惹味,隻隻都有肉,而且無沙(重點!)證明佢地有比心機細心處理過食材👍🏻招牌醉飽魚每隻鮑魚幾大隻,口感嫩滑不失鮮味。豉油皇蝦爽口好味之餘又無雪藏🧊味~👍👍炒麵到啦~招牌蟹油炒麵賣相以為平凡,但味道又出奇咁好食喎🫣但通常炒麵都會多油一點,所以怕油既我都係食左少少就算!平時涼拌青瓜就食得多,第一次試蟹油拍青瓜🥒,聽到大廚係用蟹油嚟撈,更加香,味道真係好開胃!💯馳名沙拉骨都無得輸架~食落好嫩滑得黎食落又唔會死實實又無雪味👍🏻蒜蓉炒時菜🥬炒得色澤均勻,而且食落仲保持一定嘅爽脆度!Summary一下✌🏻非常開胃惹味,整體而言食物水平保持水準,價錢又便宜,質素平靚正!