2023-10-19
星期六難得條龍唔算長,姑且一戰🫡🔸美國安格斯牛肉煮烏冬配老店傳統味噌( $108 )🔸牛肉普通料,無煮得太老但食落無味,味噌湯比想像中濃郁厚身,掛湯度💯,唔會太咸,只係麵豉味好強烈,唔算好啱我口味。🔸吉列豬扒煮烏冬配黃金鰹魚清湯( $108 )🔸話清湯其實唔清,一樣濃到深不見底,但入口幾鮮味清爽,無前者咁膩。吉列豬扒又係普通料,香脆唔算好熱,無乜調味,似港式日本餐廳🍴貨色。主角烏冬偏硬身有嚼勁,如果想淋啲可以用鍋蓋焗一陣或者等一陣先至再食,口感食得出手打嘅感覺,都幾特別。但俾我揀我鍾意好軟滑嘅麵條。個小食日式炸豆腐( $28 )夠熱,調味係最充足嘅一樣嘢,外脆內軟,比主菜更驚喜。有樣嘢值得讚係佢原煲上,夠滾熱辣,凍凍哋食好舒服😀(商場冷氣有時真係Cls咁凍)。如果唔使排隊,都可以再嚟嘅。最後,其實佢翻枱速度十分之快,排隊無想像中耐,我等嗰陣前面十幾人,最後15-20分鐘內入座。
🔸美國安格斯牛肉煮烏冬配老店傳統味噌( $108 )🔸
🔸吉列豬扒煮烏冬配黃金鰹魚清湯( $108 )🔸