平時只要一唔想煮飯,就會約朋友周圍去行街同埋食飯🤣今次就約咗一齊去圓方行街,因爲朋友好鍾意食海南雞飯,所以我哋就行完街後去天天海南雞飯🙂因之前已經食過好幾次,即使平時行街經過都見到好多分店係坐滿曬人,仲有人喺門口等緊位而今次喺圓方呢間,可能因為比較早嘅緣故即刻就有位,而餐廳環境比較其他分店闊落同私隱度比較高,更方便同朋友一齊傾偈舒服地食飯💯之後食食吓飯都坐滿晒人,果然係新加坡米芝蓮餐廳之選😎Menu好多選擇,但當然少不了叫左朋友喜歡的天天海南雞拼燒雞$289海南雞一如既往好香滑而燒雞皮脆及肉質鮮嫩😋仲配上不同的醬汁及調味比自己去點,令到味道更加豐富再加一個雞油飯(細)$39係足夠2-3人份😆雞油飯粒粒分明,攪拌得很均勻,雞油吸收曬味道濃郁迷迭香火焰燒叉燒$129職員即場喺枱面以火槍去燒一燒叉燒,好似一個表演咁睇為這餐晚飯加添不少娛樂氣氛,同時可以令到叉燒更加香脆同有少少燶脆邊😍食到我哋好開心而且佢係半肥瘦嘅叉燒,整體肉質鮮嫩入口即化😋好有驚喜👍豆花恐龍美祿$39一直好鍾意這杯飲品,係我次次嚟呢間餐廳都必點的😄表面滿滿的美祿粉令到整杯飲品更香濃,再加上豆花增加整體口感,好滿足為整餐晚飯畫

海南雞一如既往好香滑
而燒雞皮脆及肉質鮮嫩😋
仲配上不同的醬汁及調味比自己去點,令到味道更加豐富

再加一個雞油飯(細)$39係足夠2-3人份😆

雞油飯粒粒分明,攪拌得很均勻,雞油吸收曬味道濃郁

迷迭香火焰燒叉燒$129

而且佢係半肥瘦嘅叉燒,整體肉質鮮嫩入口即化😋好有驚喜👍

豆花恐龍美祿$39

一直好鍾意這杯飲品,係我次次嚟呢間餐廳都必點的😄表面滿滿的美祿粉令到整杯飲品更香濃,再加上豆花增加整體口感,好滿足為整餐晚飯畫上完美的句點🫶🏻

埋單後發現有限定優惠🙌🏻只要憑消費過的收據,七日內再去即送時令甜品一客👍而每次食完之後都會覺得仲有好多菜式想食但眼闊肚窄,唯有下次再食過😆
  • 天天海南雞拼燒雞
  • 迷迭香火焰黑金叉燒