2022-09-19 72 瀏覽
係尖沙咀講開s,你應該都係會諗起赫德道或者諾士弗台嘅酒吧,但原來係漆咸道有間上樓鋪「九龍城寨」係for s同飲酒!鋪頭裝修以舊香港「九龍城寨」為主題,一出lift見到霓虹燈嘅招牌,已經感受到個種「九龍城寨」三不管嘅味道😈一入到鋪頭就好似返返890年代嘅香港,到處都係打卡位!今次叫夏日傾情嘅set,入面包左ss同甜品,另外,仲叫左2杯cocktail1.s及西瓜冰s味道揀左西瓜味,另外,職員會問我地喜好配搭,因為都想食d偏甜同唔太濃嘅味道去襯返西瓜味,最後由職員幫我地配搭。西瓜配檸檬同茶,食落唔會話太濃,味道十分之夾!正!加埋個西瓜冰一齊食,爽呀2. cocktail 我地叫左margarita 同大力特飲margarita雖係classic cocktail,但唔係道道都沖得好飲,但依到沖得幾好,好飲過諾士弗台好多間!大力特飲用vodka加左益力多、桃同桃一齊去沖調味道好夾,香甜而入口,但仍然飲到vodka味道,值得推薦!依到岩晒鍾意食s同飲酒嘅人黎,而且地點都幾方便,睇黎又會係一個新蒲點🤩🤩

一入到鋪頭就好似返返890年代嘅香港,到處都係打卡位!

1.s及西瓜冰

2. cocktail