2023-05-18 534 瀏覽
由意大利大廚開設Tiramisu Lab,連謝霆鋒都去捧場,就知道呢個大廚有幾厲害。大玩創新,好多款口味,次次去都未必會一樣,所以好有驚喜!第一次當然要試下原味。見到website 介紹,主廚用1960年流傳至今嘅家族食譜,同其他提拉米蘇唔同嘅地方係,入口有少少芝士味,好特別。與咖啡味手指餅,層層相間,口感順滑~第二個係black forest 。呢個味係有最多cream,有啲似食緊黑森林蛋糕,中間係雜莓,酸酸甜甜。第三個係香蕉咖啡味。香蕉多數會配朱古力,呢個同咗咖啡cross over,不會好似配朱古力咁甜,但帶有咖啡濃香,很特別又好味。我鐘意佢係迷你方型size,可以比我試多啲不同款式,依家我每次行k11 musea都要走過嚟,睇吓會唔會有啲新嘅款式推出。

外賣自取