2022-10-09
☘️前幾日跟朋友响銅鑼灣行街,行到攰就想搵地方醫肚,對於選擇困難症但又眼潤肚窄嘅我,就當然想搵個地方可以乜都有又任食任飲啦,朋友就帶咗我嚟呢間上樓嘅牛之鍋。☘️雖然呢度叫牛之鍋,但係佢除咗牛之外,仲有日式刺身,壽司,串燒同埋中式小食,全部都係可以響App度落單,好鬼方便! 另外一般火鍋嘅蔬菜,跟主食都係自助吧里面取,飲品也有很多选擇,確係唔錯! ☘️呢度可以一人一鍋,所以我清清哋要了芫茜皮蛋清湯,料好足,而我個friend 就叫咗香檸藤椒金湯。好香藤椒味!☘️我哋揀咗C套餐乜都可以叫,由於太多選擇我哋又乜都想食,所以只係揀咗三款牛肉,個人比較喜歡澳洲M5和牛😋 呢度啲嘢可以按量落單,例如牛丸,貢丸以粒為單位,所以對人少係非常好,不用浪費!☘️除咗牛肉,佢嘅丸同埋有個墨汁墨魚滑都好好味,推薦 👍個炸魚皮好香脆,記得點😜佢嘅炸物都唔錯,食落一啲都唔油 ☘️最令我哋喜出望外嘅就係佢嘅甜品,竟然有驚喜,點咗個宇治抹茶芭菲,賣相同味道都非常好,絕對唔係好似其他嘅咁行貨!個waffle 仲係熱嘅,即整。 ☘️整體來講咁嘅價錢,有咁多嘢食,仲係120分鐘,真係幾抵,我哋食完走嘅時候仲一直有客入,都坐滿了,剩低近
☘️整體來講咁嘅價錢,有咁多嘢食,仲係120分鐘,真係幾抵,我哋食完走嘅時候仲一直有客入,都坐滿了,剩低近門口仲有個好似vip 房咁自成一角,幾啱聚餐,坐倒大概20人左右!聚餐食放題真係唔錯嘅選擇!