2019-07-19
又黎九龍灣搵晚餐食,但又唔太肚餓,唔想去幫襯德褔淘大,就過黎沿德寶方向睇下,因為間中都會係呢度買早餐,佢地門口好多面包賣架,而且都幾好食,但晚餐就真係一次都未食過就走入黎試下先。平時經過以為呢度好細,入到黎原來都幾大,而且成個舖好深,都幾多二人四人或者再多人嘅都方便搵位。餐牌方面就好多選擇,飯餐不少得,仲有鐵板小炒小食,基本上茶餐廳有出現嘅野呢度都叫得度,價錢算平。 特登唔叫餐叫咗三樣野食。 鐵板豬扒炒公仔面份量好足夠,唔似有啲舖頭咁好慳皮咩配料都唔落,有芽菜絲椰菜豐富口感,豬扒都幾多,而且唔乾身。另外枱面有潮州辣椒醬,加埋落去係神來之筆,1+1=3 嘅感覺,香辣嘅味道加落炒公仔面係好夾。蒜蓉炒雜菜有唔同嘅菜同菇菌,菜菇都幾新鮮唔會老,唔會見到爛,炒得唔咸,唔錯多選擇街坊晚餐炸雞原本見佢$38 以為得三幾粒,上到枱原來都有成八粒,用雞髀肉黎整,份量都好足,話雖韓式,但炸出黎比較似港式味道,而且比較乾身有趙頭,佢地嘅炸雞醬都唔係用純韓國辣醬,似加咗少少海鮮醬,滿滿嘅香港味道。另外值得一提嘅係員工都好好笑容好主動,而且主動攞碗俾我地分餸食,走果陣原來全場爆滿要等位添,似乎街坊都幾鍾意黎呢度
特登唔叫餐叫咗三樣野食。
鐵板豬扒炒公仔面
,香辣嘅味道加落炒公仔面係好夾。
蒜蓉炒雜菜
多選擇街坊晚餐
炸雞
另外值得一提嘅係員工都好好笑容好主動,而且主動攞碗俾我地分餸食,走果陣原來全場爆滿要等位添,似乎街坊都幾鍾意黎呢度食野。