2024-01-30 33 瀏覽
通常有得飲手搖飲品嘅餐廳多數都係食台灣菜,不過依間位於調景嶺嘅⚜麵匠八⚜就特別唔同,有台式手搖飲品飲配日本食物,新鮮感十足!⚜試咗一杯新出既芋香芋泥奶茶🧋,真係一啖芋頭控既天堂🌈!首先,芋頭味真係好正,濃郁既香氣喺口腔中瀰漫,好似食緊熱辣辣既現做芋泥咁滿足😌。奶茶部分既滑順程度亦都值得一讚👍🏻,好似絲綢咁滑過喉嚨,與芋泥既細緻質感完美融合。最特別係奶茶同芋泥既比例抓得好好,飲一口下去既時候唔會覺得有一樣蓋過另一樣,反而係相得益彰💖。芋泥既綿密夾帶著輕微既顆粒感,啖啖都有驚喜💥,令人一試難忘。淡淡既甜度正好,唔會太膩口,而且飲完之後個口腔冇任何人工既餘味,只留低純淨既芋香。隔離既兄弟姊妹都話好好飲,認同我既評價👫。真心推介俾鍾意芋頭同奶茶既朋友,記住去試幾口啊🥳!💜⚜黑糖珍珠奶茶:黑糖自帶甘香,配上滑順鮮奶果然無得頂⚜野菜餅:好多野菜,想食邪惡炸小食都想健康可以揀野菜餅😹⚜番茄肥牛拉麵:湯底酸酸甜甜,一啲都唔膩口🧡肥牛份量多,同番茄湯頭好夾!拉麵時間煮得剛好,唔會一pat pat,而且仲掛滿湯汁😻
⚜黑糖珍珠奶茶:黑糖自帶甘香,配上滑順鮮奶果然無得頂
⚜野菜餅:好多野菜,想食邪惡炸小食都想健康可以揀野菜餅😹