2024-10-24 129 瀏覽
🐯大角咀平靚正海南雞🐭 ⭐️按「更多」睇詳細食評😋懶惰二人組今日去到 #大角咀,響呢個旺中帶靜既街度搵野食。見呢間 #海南雞飯 好似都唔錯。就一探究竟!餐廳當然係以新加坡美食海南雞為主,即使係同一款餐點,都有份量多啲同份量少啲既餐。我地今日就食左輕巧餐,主要配清雞湯。《海南起骨雞飯(白雞)配油飯》$68個雞皮勁爽口!油飯好香,好好食🤤。雞肉既質感係比較腍。《喇沙配叉燒米線》$70好大碗,上枱熱騰騰!♨️個湯椰汁味道香濃。叉燒都算有咬口得黎又唔會難咬開。《馬拉盞炒通菜》$38少得好香!而且份量都幾大碟!🥬🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整體 ❤️食物味道唔錯,穩陣穩陣咁做得幾好。而且即使係輕量版份量其實都唔少,抵食!💚環境街坊小店既格局,都算整潔整齊。💛服務方面,職員在下單時都有提醒輕量版嘅肉類份量開比較少。見到有街坊外賣海南雞,店員都有提醒客人回家如何存放同處理外賣回家的雞!Rating: 懶惰鼠😻😻😻懶惰虎 🤩🤩🤩+0.5📍文華雞飯 大角咀中匯街17號地舖💰人均消費:$90⏰營業時間:11:30-22:00 #懶惰在香港 #lazifooday #香港cafe #大角咀美食 #大角咀餐
🐯大角咀平靚正海南雞🐭 ⭐️按「更多」睇詳細食評😋

《海南起骨雞飯(白雞)配油飯》$68
個雞皮勁爽口!油飯好香,好好食🤤。
雞肉既質感係比較腍。

《喇沙配叉燒米線》$70
好大碗,上枱熱騰騰!♨️
個湯椰汁味道香濃。
叉燒都算有咬口得黎又唔會難咬開。

《馬拉盞炒通菜》$38
少得好香!而且份量都幾大碟!🥬

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整體
💚環境街坊小店既格局,都算整潔整齊。

Rating:
懶惰鼠😻😻😻
懶惰虎 🤩🤩🤩+0.5

📍文華雞飯
大角咀中匯街17號地舖
💰人均消費:$90⏰營業時間:11:30-22:00

#懶惰在香港 #lazifooday #香港cafe #大角咀美食 #大角咀餐廳 #香港海南雞飯 #hkfoodie #hkfood #hkig #hkrestaurant #Hainanesechicken #Hainanesechickenrice #hongkongfoodie #大角咀  #hainanchickenrice #香港好去處  #香港打卡 #打卡餐廳 #留港消費