2022-10-08
1924 瀏覽
早晚開始有d涼意,又係時候開始食大閘蟹😋😋作為今年第一餐,當然揀任食,一於食個痛快😍🦀大閘蟹放題 $528大閘蟹可以揀清蒸、太雕蒸或者油鹽焗👍🏻三款煮飯都各有特色,不過我都係最鍾意食清蒸😋😋大閘蟹size正常,而且隻隻都爆膏,蟹膏味道濃郁回甘🤤🤤▫️特盛三式(位上)-鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇-金湯小米燴遼參-蟹粉扒豆苗鮑魚又淋又入味👍🏻係賣相爭舊西蘭花或者小棠菜會靚d🤣🤣我最鍾意就就係個蟹粉扒豆苗,2人份有一大碟都食晒😋▫️片皮鴨片皮鴨d皮非常飽滿,食落鬆化,師傅密密片我地就密密食😂😂仲可以一塊餅皮包勁多鴨片,爽😆▫️小菜及主食驚淨係食蟹唔夠,仲有多款主食同小菜可以揀😋我就推介干煸四季豆同埋脆滷豆腐👍🏻👍🏻仲有糯米飯都係入秋之選🥰 不過專注食蟹,都食唔到幾多小菜🤣▫️甜品甜品款式好多,有驅寒暖胃薑湯蕃薯糖水、芒果布甸、楊枝甘露、脆麻花、千層糕、紅棗糕,仲有杏仁茶 🥰🥰
🦀大閘蟹放題 $528
▫️特盛三式(位上)
-鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇
-金湯小米燴遼參