2021-10-01 654 瀏覽
天后特式fusion刈包手手撕雞專門店 開咗唔係好耐嘅小店 主打台式刈包 香港唔多地方有賣 呢日晚市去試試 見到佢哋都幾好生意 有啲小食都賣哂 (餐牌睇圖)加$15 有指定小食同飲品.佢哋嘅刈包都係即叫即蒸 大概要等5-8分鐘刈包出品熱辣辣 好軟熟 記住趁熱食⭐️招牌滷肉刈包$42😋滷肉係重點 口感有小小東坡肉feel😋滷肉好入味 幾滑 重油香 除此之外 配料 冬菇 醃蘿蔔 牛油菜 京蔥‼️加埋刈包 整體配合 超夾 完全唔覺濟好邪惡 我好鐘意 好評👍🏻.⭐️和風牛肉刈包$38呢個口味唔難想像 表面有蛋絲刈包夾住 滿滿 汁煮 洋蔥肥牛見到簡介寫着有薑絲 但唔太覺幾有特色既fusion刈包應該係大眾都會鍾意嘅口味.⭐️椒麻手撕雞$58手撕雞 都幾大份 一盒滿滿雞肉雞肉做到嫩滑 有芝麻 蔥香同一般坊間手撕雞唔同 冇落味精 雞粉大概小辣 幾清新 會想夾埋底下生菜一齊食.有同店主傾偈 佢哋係由2位年青人主理以前都有做過飲食 用返比較西式做法感覺到佢哋對食物出品都有要求值得一試嘅外賣小店.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_天后.#baoholic (天后) @bao
佢哋嘅刈包都係即叫即蒸 大概要等5-8分鐘
刈包出品熱辣辣 好軟熟 記住趁熱食