2024-02-12
自問都算常客黎,今次初二開年帶屋企人去食雞。叫咗天天海南雞大份,火焰叉燒,鴛鴦菜花,椰子八寶燉雞,大份雞油飯,超級水果茶同埋黑糖桂圓薑母茶。之前食過天天海南雞拼燒雞,燒雞其實都唔差,不過天天海南雞真係好嫩滑,黑肉白肉都carry得好好,帶咗好多朋友去食都話好好食,所以今次直頭全部都係天天海南雞,屋企人都話好好食。鴛鴦菜花個味道都好好,好似XO醬?食落好惹味。雞油飯又係必叫,真心覺得大份$59好抵食,可以分四碗都得。八寶燉雞湯都好飲,好多中藥材喺入面,但食完啲椰子肉係匹唔到出嚟既(可能都唔expect你會匹😅)而火焰叉燒就麻麻哋,今次第一次試,有啲硬,唔係嫩身嗰隻,份量亦都唔係好多,不過好彩唔係好多,因為屋企人食完一嚿都唔食了。而超級水果茶都覺得麻麻哋,好酸,唔知係咪今次啲水果特別酸,雖然都好大杯感覺抵飲既。最後因為初二關係服務費15%,OK啦整體嚟講大家都食得開心。不過想喺度講句,裝修左後卡位啲凳真係坐得好唔舒服,後面嘅細路郁一下我都feel到,成餐飯不停被Disturb唔可以好好enjoy,我隔離男朋友差啲想鬧人😖如果下次再去要提自己唔好再坐卡位。上次黎我記得後面唔係細路仔,係成年人
不過想喺度講句,裝修左後卡位啲凳真係坐得好唔舒服,後面嘅細路郁一下我都feel到,成餐飯不停被Disturb唔可以好好enjoy,我隔離男朋友差啲想鬧人😖如果下次再去要提自己唔好再坐卡位。上次黎我記得後面唔係細路仔,係成年人,都係張凳郁郁吓😪