2024-08-08
喺太子區有間好出名嘅花膠雞湯米線店,每晚晚飯時間出面都排晒長龍,原因無他,就係因為佢哋嘅招牌菜好食,價錢又唔貴,先吸引到咁多人嚟排隊。😌**羊肚菌花膠雞米線**佢哋嘅花膠雞湯係連埋火水爐一齊上枱,見到一碗滿滿嘅雞湯,上面仲有幾塊大大塊嘅花膠同埋羊肚菌,真係好足料!雞湯好清甜,飲落去好舒服,完全唔油膩,花膠好滑溜,口感一流,羊肚菌就吸晒雞湯嘅精華,好香濃!😋**麻藥雞拌麵**呢個係餐廳嘅期間限定!麻藥雞真係好惹味,雞肉好嫩滑,而且仲有陣陣麻香,真係好正!拌麵嘅醬汁好香濃,配埋麻藥雞,真係perfect match!🐥**白灼肥牛**肥牛好新鮮,而且唔會太肥,口感好爽脆。配埋蘿蔔片,吸晒店舖嘅特製醬汁,真係好正!🐮**檸檬薏米水**呢個係我每次必叫飲品,檸檬薏米水好清涼解渴,而且仲可以去濕,真係好適合夏天飲!🍋
**羊肚菌花膠雞米線**
**麻藥雞拌麵**