2024-07-25 140 瀏覽
呢間日式居酒屋,成間餐廳位置都幾多,仲有上層位置,坐得都幾舒服。餐廳會有啲限定menu,包括時令既刺身同限定既清酒,選擇都幾多🤓食物點評✍🏻✍🏻✍🏻刺身我地叫佐劍魚腩,油甘魚同埋赤貝,全部都勁新鮮,味道鮮甜,油甘魚勁肥美,而赤貝就口感爽脆,凍冰冰咁食最爽😝串燒居酒屋當然唔少得試下佢地唔同既串燒,最中意佢地既月見墨魚棒,墨魚棒煙韌彈牙,真係食到墨魚粒,燒到好香脆,再點啲月見汁黎食,味道更有層次😚另一樣必點既一定係佢地既燒羊扒,羊扒大件厚肉,燒到邊位焦脆,一咬啲肉汁必晒出黎,肉香十足,點埋啲醬汁味道就更加香!清酒煮蜆一上枱就已經聞到陣陣酒味,蜆肉好大隻,鮮味鮮甜,好爽嫩既蜆肉🤩一路食一路聞到陣陣酒香,一邊食可以當係啲湯咁一路飲,正呀!慢煮廣島蠔配法包廣島蠔有成5-6隻,仲要隻隻煮熟佐都有手掌咁大隻😍肥美鮮香,另外有啲雜菇一齊去煮,法包可以同啲蠔仲有雜菇一齊食,點埋啲汁,勁好味!

食物點評✍🏻✍🏻✍🏻
刺身