餐廳: 御鐵
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-09-13 29 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯今日同朋友嚟御鐵預約咗dining city 香港餐廳周贏家版,為期至10月1號,以優惠價價錢享用高質餐廳,特別精選"I Love Steak" Menu 套餐晚市$498!就可以享用八道菜嘅鐵板燒晚餐連雪糕!有興趣嘅朋友唔好錯過爭取時間要預約啦!鲜蝦青木瓜沙律Shrimp Green Papaya Salad多種唔同嘅材料例如有蓮芋(蓮花巠部),青瓜,蝦仁和青木瓜和蕃茄等,另外都有三個唔同嘅沙律醬可以選擇香煎蠔Pan Fried Oyster三隻肥美爆汁既西班牙蠔,配搭櫻花蝦蔥夠晒鑊氣!........主菜方面可以係以下三選一煙爆熊本縣「和王」A5 和牛Smoked Kumamoto WAOH AS Wagyu澳洲牛柳Australia Beef Tenderloin煙炽西班牙伊比利亞厚切豬- Smoked Iberico Pork我哋選擇熊本縣「和王」A5 和牛牛肉係冇經過急凍,可以見到顏色色澤水潤顏色亮麗鮮嫩,識落果然不錯,餐廳職員都推薦一款和牛,牛肉油花分布均勻,唔會非常之油膩!都係入口即化香煎野菜配田樂醬Vegetable D
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

鲜蝦青木瓜沙律
Shrimp Green Papaya Salad

香煎蠔
Pan Fried Oyster
三隻肥美爆汁既西班牙蠔,配搭櫻花蝦蔥
夠晒鑊氣!
........
主菜方面可以係以下三選一
- Smoked Iberico Pork

我哋選擇熊本縣「和王」A5 和牛

香煎野菜配田樂醬
Vegetable Dengaku
翠玉瓜,南瓜和香菇配搭田樂醬,即係以味噌配製而成嘅醬汁,鹹中帶甜

清酒煮蜆湯
Japanese Clear Clam Soup
非常鮮甜美味,鮮味十足的一道湯
加入昆布和鰹魚湯肥美的大三白蜆肉

廚師發辦炒飯
Omakase Fried Rice
烏魚子炒飯

雪糕
Ice Cream
雪糕分別有芝麻味和柚子味

另外餐廳都有好豐富嘅海鮮套餐,所有海鮮都係新鮮,煮之前先係個水缸度拎出嚟,仲可以見到啲龍蝦喺度郁吓郁吓😜

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

御鐵 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅13樓

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯御鐵