2024-06-06 31 瀏覽
油麻地有間新開越南餐廳,位置就腳方便,食物份量夠多,味道仲幾好。環境都乾淨舒服。牛油果沙冰夠冰凍,滑滑膩膩,入口即化,綠色牛油果少少黐糊糊嘅感覺,但又唔太甜膩,中和咗啲涼感。入口柔軟綿密,非常清新清甜。軟殼蟹米紙卷嘅造型好靚仔,睇落又好食又好味。米紙包住金黃酥脆嘅軟殼蟹,一口咬落,感受到蟹肉嘅甜味同清香,配上米紙張軟身嘅口感,外層米紙包住軟殼蟹,夾雜住幾件蔬菜,好香好爽口。軟軟Q Q嘅軟殼蟹,瞬間汁水湧出,有種香香滑滑嘅感覺。豬頸肉越式三文治夠鬆化,肉汁喺口中彈出,香濃入味,唔會太鹹,加埋輕輕脆脆嘅麵包,齒頰留香。食落之後感覺鬆軟口感,有啲咬勁,又唔會太乾。咬落去嘅第一感覺就係香氣四溢。菠蘿海鮮炒飯真係好豐富,有蝦,魷魚,蜆肉,等等。全部一併炒起嚟,好香好滑,有種青青香香嘅感覺,菠蘿嘅甜味與海鮮嘅鮮味兩相呼應,非常入味。菠蘿份量豐厚,又脆又甜,為整碟飯添加咗不少層次。飯粒粒分明,

牛油果沙冰夠冰凍,

入口柔軟綿密,非常清新清甜。

乾。咬落去嘅第一感覺就係香氣四溢。