2024-05-24 886 瀏覽
富豪酒家呢個名咁勁,細細個就已經聽講過,今日老細竟然帶我哋嚟呢度食慶功宴,真係超級期待!呢間餐廳原來已經開咗24年㗎啦,其中14年仲更加獲得米芝蓮一星,絕對係超有排頭!紅燒砂鍋包翅未到九龍,係我鍾意嘅草一齊食,每一啖都係豪華嘅口感!25頭養殖吉品鵝掌去油程序做得好,所以食落唔會好油,反而好入味,亦都夠腍身。川汁脆皮花膠呢個我覺得超有驚喜,係第一次一食嘅,一開始睇嘅時候仲以為係炸完後,點知一咬落去,酥脆口感一流,花膠口感配埋呢個酥脆嘅外皮,真係好衝擊味蕾!方魚炒芥蘭仔都幾好食,芥蘭仔夠清脆唔會老。瑤柱蔥花炒飯炒得粒粒分明,夠香!蛋白生磨杏仁茶好滑好香,對於我呢個唔鍾意食甜品嘅人嚟講,都真係成碗食晒!精選甜點兩款有椰汁馬荳糕同欖仁合桃酥,馬豆糕夠清爽,配埋椰汁就更加有層次,味道唔錯。合桃酥食得出好buttery,夠nutty,正!

方魚炒芥蘭仔都幾好食,芥蘭仔夠清脆唔會老。
瑤柱蔥花炒飯炒得粒粒分明,夠香!