🥘 | Rustico |📍荔枝角長義街9號D2 PLACE一期地下G01舖想試呢間西班牙餐廳好耐,仲摸過一次門釘😮‍💨所以今次提早訂枱試一試佢個Lunch Set Menu, 包咗麵包、頭盤、主菜、甜品同飲品各一🤍🥖麵包點完餐就會送上兩款暖暖哋嘅麵包,可以蘸佢哋嘅橄欖油同黑醋🥩生牛肉薄片伴芝麻菜配曼徹格芝士,油浸車厘茄及松子仁生牛肉份量都算多,而且切得薄同大塊,可以包住配菜一齊食,口感豐富🍖西班牙白毛豬火腿配特選蜜瓜及沙律超鍾意食西班牙火腿!蜜瓜唔會太甜搶晒火腿嘅味,好開胃🥘經典西班牙海鮮燴短天使麵"Fideuà"配香蒜蛋黃醬 HK$188呢隻天使麵係短身,其實食落有啲似再幼身嘅米粉,食落口感唔算特別好,但勝在佢煮得好入味,好濃郁,食落唔乾,加上海鮮都煮得啱啱好🙂不過!有得揀都會揀返燴飯!🍖炭燒澳洲羊扒配西班牙青醬及田園沙律 HK$ 328Lunch Menu 選擇唔多,諗住穩陣就揀返羊扒😂我就覺得一般般,唔重羊味🍰當日嘅甜品係合桃蛋糕,正正常常!📝呢間餐廳整體都不錯,裝修好靚,亦睇得出每道菜做得用心,今次就覺得前菜比主菜更出色!唔想摸門釘記得要book位啊!

🥖麵包
點完餐就會送上兩款暖暖哋嘅麵包,可以蘸佢哋嘅橄欖油同黑醋

🥩生牛肉薄片伴芝麻菜配曼徹格芝士,油浸車厘茄及松子仁

🍖西班牙白毛豬火腿配特選蜜瓜及沙律
超鍾意食西班牙火腿!蜜瓜唔會太甜搶晒火腿嘅味,好開胃

🍖炭燒澳洲羊扒配西班牙青醬及田園沙律 HK$ 328

🍰當日嘅甜品係合桃蛋糕,正正常常!